уторак, 10. фебруар 2009.

Споменик студентима страдалим у Раваници

Постављена је спомен плоча на згради Рударско-геолошког факултета посвећена студентима настрадалим у Раваничкоj пећини у априлу 2007. године приликом истраживања.
У Раваничкој пећини су погинули асистент за регионалну геологију Саша Чолић, студент хидрогеологије Филип Аврамовић, студент економске геологије Бошко Маџаревић и студент хидрогеологије Бојан Борокић.
Несрећа се догодила 28. априла 2007. године у Раваничкој пећини код Ћуприје када су четворица учесника експедиције са пумпом покушавали да избаце воду из пећине и тада се угушили од испарења угљен моноксида.
Спомен плоча настрадалима налази се и на уласку у Раваничку пећину, а откривена је 5. априла 2008. године.
У општинском суду у Ћуприји 14. јула прошле године почело је суђење спелеологу Милораду Кличковићу и асистенту на Департменту за хидрогеологију Рударског факултета Саши Миловановићу који се терете за лошу организацију истраживања Раваничке пећине и грешке у коришћењу моторне пумпе за испумпавање воде.
"Суђење није макло од почетка, а све четири породице сматрају да има још кривих који треба да буду позвани на одговорност", казала је новинарима сестра покојног Бојана Борокића, Марија Новак.

Извор: Бета

Нема коментара:

Постави коментар